Kuchyň
Při vaření se zaměřujeme ne jen na chuť ale také na to aby naše pokrmy byly zdravé a odrážely roční období. Porozumět této problematice nám pomáhá ajurvéda, makrobiotika a tradiční činská medicína. Podle znalostí z těchto učení pak vybíráme vhodné suroviny, koření a tepelnou úpravu.
Udržitelnost je pro nás také důležitá, z toho plynou dílčí pojmy které definují naši kuchyň: jako bezmasá kuchyň, lokálnost, sezónnost a omezování obalů na minimum.
V současnosti pečeme chléb z mouky místního mlýna, děláme domácí sýry z místního čerstvého mléka, pomazánky, dezerty apod.. Používáme celozrnnou mouku, himalájskou sůl, třtinový cukr apod.. zkrátka bez škodlivých éček, rafinovaných potravin, polotovarů.
Spolupracujeme s
Vinařství Veverka
www.vinarstvi-veverka.cz
Poděbradský zdroj
www.podebradskypivovar.cz
Destilerie Dlabka
www.dlabka.cz
Mlýn Dubecko
www.mlyn-dubecko.cz
Království chutí
www.kralovstvichuti.cz